Українська влада замовчує тему Криму – письменник Андрій Курков

Дата: 21 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Українська влада недостатньо актуалізує питання Криму. 

Андрій Курков

Таку думку в Укрінформі озвучив письменник та президент Українського ПЕН Андрій Курков, передає кореспондент видання ZMINA.

“Єдиний голос, який робить це щоденно, – це голос телеканалу АТR. Наприкінці року бюджетні кошти дали так, щоб їх не можна було використати і вони повернулися в Державний бюджет. Якщо цей голос замовкне, то ми зможемо говорити про Крим тільки на пресконференціях”, – каже письменник.  

Письменник нагадав, що США, які заявляють, що ніколи не визнають анексії Криму, так само говорили про анексовані СРСР Естонію, Латвію та Литву.  

“Українська влада має розуміти, що замовчати тему Криму – визнати анексію. А отже, це суперечитиме діям міжнародної спільноти, яка підтримує Україну в питаннях територіальної цілісності. Крим не повинен зникати з нашого дискурсу, наративу та сучасної історії. Якщо ми мовчатимемо, то народжені за анексії діти не виростуть українцями, навіть якщо їхні батьки мають проукраїнські погляди”, – каже Андрій Курков. 

З такою думкою погодився під час пресконференції програмний директор Кримського дому Алім Алієв. На його переконання, у питанні Криму Україна поводить себе як об’єкт, а не як суб’єт. 

“Ми не даємо свого порядку денного. Нам його нав’язують. Ми вже шість років говоримо, поки у нас не буде стратегії з деокупації, поки не буде міжнародного майданчику по Криму, ми й надалі будемо об’єктами”, – зауважив він. 

Нагадаємо, 22 лютого о 16.00 в Кримському домі в Києві відбудеться акція “Сіль України. День солідарності з нескореним Кримом” до шостої річниці окупації Росією Кримського півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter