Українська влада закликає людей самостійно евакуюватися з прилеглих до Запорізької АЕС населених пунктів

Дата: 07 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

РФ офіційно відмовляється надавати гуманітарні коридори для виїзду громадян, які мешкають у населених пунктах, розташованих поблизу Запорізької АЕС. Українська влада закликає людей евакуюватися самотужки.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Фото: Andrey BORODULIN / AFP
Росіяни продовжують шантажувати українців і весь світ. Учора Радбез ООН укотре засідав щодо ситуації на ЗАЕС. Маски зірвані. Російська держава безпосередньо займається ядерним тероризмом. Це перший прецедент в історії людства. Росіяни тримають у заручниках не лише персонал станції. В заручниках і мешканці тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС. Десятки тисяч людей“, –  ідеться в повідомленні. 

За словами Верещук, Мінреінтеграції попросило про гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з окупованих територій, прилеглих до атомної електростанції, але росіяни проігнорували запит української сторони.

Посадовиця звернулася до мешканців тимчасово непідконтрольних уряду України районів, прилеглих до ЗАЕС: Евакуюйтеся! Знайдіть спосіб перебратися на підконтрольну територію. Ми вас чекаємо та допоможемо”. 

Міністерка запропонувала громадянам звертатися на гарячі лінії Мінреінтеграції: 1548 або +38 (096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні застосунки WhatsApp / Telegram / Viber у разі відсутності мобільного зв’язку).

Нагадаємо, 6 вересня, у вівторок, Міжнародне агентство з атомної енергії опублікувало звіт за підсумками візиту місії на захоплену російськими окупантами Запорізьку АЕС, у якому наголосило, що потрібна домовленість усіх сторін щодо створення захисної зони навколо ЗАЕС.

Крім того, у звіті зазначили, що під час візиту на ЗАЕС 3 вересня інспектори місії стали свідками обстрілу в районі станції та отримали інструкції евакуюватися, а також особисто побачили наслідки обстрілів, деякі з яких – поряд з реакторними будівлями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter