Українська влада просить товариство “Червоний хрест” вивезти тіла російських військових до Росії

Дата: 26 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук  звернулася до “Червоного Хреста”, аби товариство вивезло тіла російських солдатів із України.

Про це вона сказала у своєму відеозверненні в Офісі президента.

За її словами, в Україні перебувають тисячі тіл російських військових. 

“Це гуманітарна потреба – і ми просимо зробити так, щоб тіла російських окупантів покинули територію України і поїхали до Російської Федерації. У Росії мають знати, скільки таких тіл і скільки окупантів сьогодні лежить на українській землі”, – наголосила Верещук.

Також вона закликала росіян зробити так, щоб тіл їхніх синів, їхніх чоловіків було менше. Інакше їх будуть тисячі, додала вона.

 

Як відомо, у низці українських міст близько 5 ранку 24 лютого пролунали потужні постріли. Про них повідомляють у соцмережах мешканці Києва, Харкова, Чернігівської області, Одеси. Російський президент Володимир Путін у своєму телезверненні оголосив про вторгнення в Україну. 

Українські державні органи та президент України закликають громадян не панікувати. Вони обіцяють регулярно повідомляти про розвиток подій.  Ознайомтеся із інструкцією “У разі надзвичайної ситуації або війни”. За сприяння молодіжного руху Teenergizer і Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні надають психологічну допомогу підліткам. 

Нагадаємо, Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Правозахисники просять небайдужих громадян надсилати відповідну інформацію на warcrimeSOS.UA@gmail.com.

Раніше ZMINA повідомляла, що має увійти в евакуаційний рюкзак школяра та вчителя.

Детектор медіа відслітковує та спростовує головні фейки, дезінформації та викритті маніпуляцій агресора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter