Українська тенісистка потиснула руку росіянці на змаганнях: її батько назвав це помилкою

Дата: 21 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Українська тенісистка Єлизавета Котляр на турнірі з тенісу Australian Open серед юніорів у двох сетах програла росіянці Владі Мінчевій, яка виступає під нейтральним прапором; після поєдинку українка потиснула руку росіянці, і це викликало багато критики в Україні.

Про це пише Бабель.

Скриншот з відео змагань

Російські ЗМІ вже назвали ситуацію “маленькою, але теж дуже важливою перемогою”.

Водночас тимчасовий очільник Мінспорту України Матвій Бідний заявив, що відомство вивчає обставини і причини вчинку української спортсменки. За його словами, це могла бути провокація.

“Причини такого вчинку, а також усі обставини, ми вивчаємо і пізніше дамо позицію міністерства. Як я побачив відео, перше враження було, що росіяни спровокували нашу спортсменку”, – написав він на своїй сторінці у фейсбуку.

Урядовець нагадав, що атлети, які беруть участь у великих турнірах через велику напругу можуть стати легкою мішенню для провокацій.

На його переконання, перш ніж будь-що заявляти й ухвалювати рішення, варто детально розібратися в ситуації і почути саму Єлизавету та її батьків.

Пізніше коментар Мінспорту надав Костянтин Котляр – батько 16-річної української спортсменки, оскільки вона є неповнолітньою. Він назвав помилкою рукостискання доньки з росіянкою.

Чоловік наголосив, що Єлизаветі 16 років і в неї ще немає справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях, як турніри серії Grand Slam.

“Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить великий тиск на спортсменів. На жаль, моя донька не відчувала себе спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. На автоматі виконала післяматчевий ритуал – потиснула руку суперниці”, – пояснив Котляр.

За його словами, дівчинка дуже шкодує через помилку й запевняє, що ніколи більше не дозволить нічого подібного.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українську фехтувальницю з Миколаївщини Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу, що нині проходить в Італії, після того, як вона не потиснула руку російській спортсменці Ганні Смирновій, яка виступала під нейтральним прапором, обігравши її у 1/32 фіналу.

Згодом Міжнародна федерація фехтування (FIE) призупинила дискваліфікацію української спортсменки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter