Українська поетка, учасниця Революції гідності, військова Єлизавета Жарікова отримала поранення під Бахмутом

Дата: 28 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Українська поетка, учасниця Революції гідності, парамедикиня Єлизавета Жарікова отримала поранення під Бахмутом на Донеччині.

Про це повідомили кінорежисерка та письменниця Ірина Цілик та громадська діячка Аліна Боднар.

Єлизавета Жарікова. Фото з фейсбуку

“При виході з позицій під Бахмутом їх група потрапила під обстріл. У Лізи осколкові поранення і контузія. Везуть у лікарню. Настрій – бойовий! Хоча крайня доба була вкрай важкою… Поки без звʼязку. Оновлюватиму, як будуть новини”, – зазначила Боднар.

Єлизавета, як наголосила Цілик, саме мала приїхати на Книжковий арсенал, але залишилися з побратимами на бойових позиціях.

Попереду на дівчину чекає операція.

Як пише “Суспільне Культура”, Єлизавета Жарікова – переможниця українських конкурсів і фестивалів, зокрема всеукраїнського літературного конкурсу “Витоки” Острозької академії та всеукраїнського конкурсу авторської пісні “Мовою серця”.

Її вірші друкували в альманасі “Скіфія” та в антології “Євромайдан. Лірична хроніка (Discursus)” і грузинсько-українському альманаху “Мова неба”.

Із 2017 року дівчина є клавішницею та бек-вокалісткою інді-рок-гурту “Поророка”, який виконує музику в стилях фолк, фолкрок і даркфолк.

Раніше на Сумщині загинув учасник Революції гідності та один із засновників громадської організації “Ініціативна група постраждалих / поранених на Майдані” Павло Каленіченко.

Також під Бахмутом загинув волонтер, голова громадської організації учасників АТО Білозерського району, військовослужбовець Сергій Зелінський.

Нагадаємо, що на Донеччині загинув волонтер і військовослужбовець Володимир Тихенко. Він опікувався притулком для безпритульних тварин, а також служив стрільцем-помічником гранатометника в 92 бригаді. 10 квітня 2023 року він загинув у бою з російськими окупантами в Бахмутському районі. Захиснику було 37 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter