Українська компанія “Старлінк” виграла суд проти компанії Ілона Маска SpaceX

Дата: 18 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Українське товариство з обмеженою відповідальністю “Старлінк” на початку березня виграло суд першої інстанції проти компанії Ілона Маска SpaceX.

Це рішення опублікували у Реєстрі судових рішень.

Джерело: mediasat.info

Американська компанія SpaceX Ілона Маска у жовтні 2022 року подала позов до ТОВ “Старлінк” та “Укрпатенту” з вимогою достроково припинити дію української торговельної марки “Старлінк”. 

2 березня 2023 року Київський господарський суд відмовив компанії SpaceX у задоволенні позову. 

Українське ТОВ “Старлінк”, що надає IT-послуги, існує вже понад 12 років. Заявку на реєстрацію подали у березні 2010 року, реєстрація знаку відбулась у лютому 2011 року.

Американський Starlink започаткували значно пізніше – у 2015 році. SpaceX подала на реєстрацію в Україні бренд Starlink у 2020 році, а права на нього отримала в серпні 2022 року. Дочірня компанія Маска Starlink в Україні називається ТОВ “Старлінк Юкрейн”. Після початку повномасштабного вторгнення ця компанія почала надавати в Україні послуги супутникового інтернету. 

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров назвав Маска одним із найбільших приватних донорів майбутньої перемоги України. Сам Маск наголосив, що Starlink є “комунікаційним хребтом” України, особливо на передовій, де майже зруйнований зв’язок. 

Засновником українського ТОВ “Старлінк” є Сергій Дулицький. Він розповів виданню dev.ua, що юристи Маска звернулися до нього ще до початку повномасштабної війни з вимогою віддати торговельну марку на користь американського Starlink.

Starlink — це всесвітньо відомий бренд. Тому віддайте пояснювали в американській компанії.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року, Михайло Федоров повідомляв, що Україна отримає додатково понад 10 тисяч антен Starlink, відповідну угоду укладено з компанією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter