Українська фехтувальниця стала прототипом для Барбі

Дата: 05 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Українська олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан стала першою українкою, яка виступила прототипом для ляльки Barbie.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування. 

?Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан – перша українка, яка стала прототипом для всесвітньовідомої ляльки…

Опубліковано Національна федерація фехтування України Середа, 4 березня 2020 р.

Лялька-фехтувальниця ввійшла до серії Барбі “Приклад для наслідування”, яка має звернути увагу суспільства на досягнення успішних у різних сферах жінок та заохотити всіх дівчат світу до реалізації подібних цілей.

“Ольга – шестиразова чемпіонка світу та восьмиразова переможниця континентальних першостей, також у її активі золото, срібло та бронза Олімпійських ігор”, – розповіли про спортсменку у федерації. 

Нагадаємо, що останні п’ять років компанія Mattel робить ляльок Барбі інклюзивнішими через звинувачення активістів у поширенні ґендерних стереотипів та уявлень щодо краси. Так, у світ уже вийшла лінійка Барбі “Приклади для наслідування”, куди ввійшли ляльки з образами олімпійських чемпіонок, науковиць та навіть відомої художниці Фріди Кало. У 2017 році компанія вперше випустила Барбі в хіджабі. Її прототипом стала американська фехтувальниця Ібтіхадж Мухамма, а восени минулого року Mattel випустила ґендерно-нейтральну Барбі. 

Нещодавно американська компанія Mattel, яка випускає Барбі, презентувала нову серію іграшок, у якій присутні героїні без волосся та з вітиліго.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter