Українська депутатка з інвалідністю стала моделлю для ляльки Барбі

Дата: 15 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Українська депутатка, раніше командувачка медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич і Із 2018 року очолювала комунальне підприємство “Госпітальєри Дніпра”, ще раніше була командувачкою медичного батальйону “Госпітальєри”, начальницею Медичного управління та реабілітації бійців Української добровольчої армії. Нагороджена орденом “Народний герой України”. стала моделлю для ляльки Барбі.

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Фото із сайту проєкту “Barbie: Пані України”

Ляльку створила Анастасія Недолуженко для проєкту-виставки “Barbie: Пані України”. В межах нього майстри та майстрині втілюють образи видатних жінок українського походження в ляльках.

Зокрема, ляльки представляють трипільську жрицю, київську княгиню Ольгу, письменницю Лесю Українку, акторку Марію Заньковецьку, співачок Квітку Цісик, Руслану та Альону Альону, першу жінку-капітана Берту Рапопорт, художницю Катерину Білокур та інших.

Організатори проєкту закликають підтримати на голосуванні образи, які сподобалися найбільше. Авторів трьох робіт, які отримають більшу кількість голосів, нагородять грошовими грантами.

“Це справжня дитяча мрія. Нещодавно мене запросили стати моделлю… для легендарної ляльки Barbie. Відчуття фантастичні! Колись, малечею, я мріяла про нову ляльку Barbie, а тепер стала нею. Майстриня Анастасія Недолуженко перевершила всі очікування, ще й вручила “моїй” ляльці жовто-блакитний прапор! Все як у житті”, – написала Зінкевич. 

Вона додала, що хлопчики та дівчатка мають змалечку розуміти, що справжні цінності – це насамперед рівність, взаємопідтримка, право на недискримінацію та можливість обирати будь-яку професію, що відповідає твоєму справжньому покликанню:
 
“Діти мають рости з переконанням, що мрії досяжні. Головне – проявити наполегливість і працювати на повну, долаючи різноманітні стереотипи та ламаючи всілякі упередження”. 
 

Читайте також: “Яна Зінкевич: У політиці в мене військовий авторитет”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter