Українська журналістка домоглася скасування лекції головреда радіостанції “Эхо Москвы” Олексія Венедиктова в Празі

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Українська журналістка Олександра Єфименко домоглася скасування лекції головного редактора російської радіостанції “Эхо Москвы” Олексія Венедиктова, яка мала відбутися 27 січня в столиці Чехії Празі.

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуку.

Венедиктов мав розповідати аудиторії про “колонізацію Сибіру”. Українська медійниця надіслала листа організаторам заходу, в якому навела декілька цитат російського журналіста про “громадянський конфлікт в Україні 2014 року”, а також про те, що, за його словами, якщо провести “чесний референдум”, то “значна частина кримчан буде за входження до Росії, передавати їх знову несправедливо”.

Єфименко знайшла декілька інтерв’ю Венедиктова й додала до листа.

Довго пояснювала, що я – з Криму, що Венедиктов бреше і легалізує крадіжку мого власного дому. Що давати майданчик таким, як він, – ставати співучасником інформаційного злочину”, уточнила вона.

Організатори відповіли Єфименко, що скасували лекцію після того, як ознайомилися з його інтерв’ю і тезами про війну в Україні та окупацію Криму.

“Це просто історія про адекватну реакцію адекватних людей. А ще про те, що, якщо ти маєш злість всередині себе, варто акумулювати її в потрібне річище”, резюмувала журналістка.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк відмовилася від міжнародної премії імені Йоганна Філіпа Пальма за свободу слова і свободу друку, яку також вручили російському журналісту, засновнику радіо “Эхо Москвы” Олексію Венедиктову.

Чоловік отримав премію в німецькому місті Шорндорф 4 грудня, пише DW. В обґрунтуванні цієї нагороди російському журналісту членкиня опікунської ради Сейран Атеш нагадала про часи холодної війни до падіння Берлінської стіни й заявила, що хоча Венедиктов підтримував зв’язки з Кремлем, але “його позиція як журналіста зрозуміла: він прихильник свободи”.

Водночас Романюк переконана – Венедиктов був у курсі, що номінували їх обох і, попри її відмову, прийняв нагороду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter