Українка Антоніна Черевко стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа

Дата: 02 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Українська медіаюристка та медіаекспертка, голова Незалежної медійної ради у 2020—2022 роках Антоніна Черевко стала старшою радницею в офісі Уповноваженої Організації безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи медіа — Senior Adviser with the office of the OSCE Representative on Freedom of the Media.

Про це пише “Детектор медіа”.

Антоніна Черевко. Джерело: фейсбук-сторінка Незалежної медійної ради

Черевко у коментарі виданню розповіла, що працюватиме в Секретаріаті ОБСЄ у Відні, займатиметься моніторингом ситуації зі свободою медіа в регіоні ОБСЄ, допомогою державам у їхній роботі щодо дотримання стандартів ОБСЄ у сфері медіа, тобто питаннями правового характеру, що стосуються мандата Уповноваженої.

Із грудня 2020 року Уповноваженою ОБСЄ з питань свободи медіа є португальська дипломатка Тереза Рібейро.

Із серпня 2020 року Черевко очолювала Незалежну медійну раду, наразі у зв’язку з новою роботою вона склала свої повноваження й вийшла зі складу НМР.

Антоніна Черевко — випускниця Києво-Могилянської академії та Оксфордського університету. Працювала з такими міжнародними організаціями як IREX, Рада Європи, ОБСЄ та “Міжнародна підтримка медіа”.

Має більше 15 років досвіду роботи у сферах верховенства права, прав людини, розвитку медіа та реформи медіазаконодавства.

Активно працювала над упровадженням ключових медіареформ в Україні.

Як радниця із законодавчих реформ для МО «Міжнародна підтримка медіа» долучалася до законотворчої роботи та/або адвокасі й стратегічних судових процесів у Зімбабве, Тунісі, Шрі-Ланці.

Була консультанткою з оцінювання міжнародних медійних програм у регіоні та регулярно брала участь у міжнародних місіях з дослідження потреб медіарозвитку у Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні.

З грудня 2019 року — членкиня Комітету експертів Ради Європи з питань протидії мові ненависті (Committee of Experts on Combating Hate Speech (ADI/MSI-DIS) of the Council of Europe), пише “Детектор медіа”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter