Українцям зараховуватимуть період перебування у російському полоні до страхового стажу

Дата: 20 Листопада 2022
A+ A- Підписатися
З 19 листопада в Україні почав діяти закон, який гарантує соціальний і правовий захист громадянам, які перебували в полоні у російських окупантів.
 
Про це повідомляє Пенсійний фонд України.
 
Джерело: gur.gov.ua
Зокрема, громадяни, які перебували в полоні, підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню.

“Громадяни України, стосовно яких згідно із Законом України № 2010-ІХ встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню. Страхові внески за них за весь період позбавлення особистої свободи та протягом шести місяців після звільнення сплачуються в порядку і строки, визначені урядом, за рахунок коштів державного бюджету”, –  йдеться у повідомленні ПФУ.

Період перебування в полоні зараховуватиметься до страхового стажу для призначення пенсії за віком, а також до страхового стажу роботи зі шкідливими умовами, який дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і в пільгових розмірах.

Нагадаємо, наприкінці вересня віцепрем’єрка із питань реінтеграції — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що в російському полоні перебувають близько 2,5 тисячі українських військовослужбовців та цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter