Українцям за кордоном відновили видавання паспортів, але поки що в тестовому режимі

Дата: 06 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Паспортні сервіси державного підприємства “Документ” за кордоном відновили видавання готових документів. Утім, поки що вони працюватимуть у тестовому режимі.

Про це повідомили на сайті Центру обслуговування громадян “Паспортний сервіс”.

Фото: Canva

“Для попередження і недопущення перевантаженості системи та повторних технічних збоїв видача буде відбуватися в першу чергу соціально вразливим категоріям громадян та після повторного отримання SMS-повідомлення про готовність паспортів для видачі”, – йдеться в дописі. 

Щоб отримати документ, потрібно мати смс-повідомлення про готовність паспорта, яке надіслали після 25 квітня.

Також із собою слід мати документ, який посвідчує особу заявника, зокрема електронний паспорт у застосунку “Дія”, і пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

Нагадаємо, що 23 квітня консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку за кордоном. Спочатку інформація про це поширювалася в медіа, а згодом її підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Низка українських юристів та правозахисників критично висловилася щодо рішення МЗС зупинити надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку за кордоном. Частина вбачає в цьому порушення статті Конституції, дію якої не можна обмежувати й під час воєнного стану, а інші звертають увагу, що такі дії влади не дадуть бажаного результату.

Згодом Міністерство закордонних справ оприлюднило розʼяснення щодо обмежень на надання консульських послуг військовозобов’язаним українцям, які перебувають за кордоном.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter