Українцям на мобільні вчергове розсилають шахрайські повідомлення нібито від “Укрпошти”

Дата: 18 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

На телефони українців почали приходити шахрайські повідомлення про нібито посилку з “Укрпошти”, для доставляння якої потрібно підтвердити свою адресу, перейшовши за невідомим посиланням. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Фото: Центр протидії дезінформації

Так, у повідомленні від нібито “Укрпошти” зазначається, що посилка прибула на склад, але не може бути доставлена через неповну адресну інформацію. Користувачів просять підтвердити свою адресу за певним посиланням протягом 12 годин.

Зробити це радять таким чином: у відповідь на лист написати літеру Y, а потім припинити надсилати текстові повідомлення та знову відкрити посилання для активації SMS або скопіювати його у браузер Safari й відкрити його там.

ЦПД закликає українців, які отримають такого листа, не переходити за сумнівними посиланнями, блокувати адресу відправника, а у випадку виникнення питань – звертатися на гарячу лінію “Укрпошти” за номером 0 800 300 545.

Нагадаємо, що згідно з результатами минулорічного дослідження, понад 50% українців потрапляли на гачок інтернет-шахраїв, тоді як 17% потерпали від злочинців неодноразово. Водночас 73%, найімовірніше, не розпізнають тривожних ознак, які вказують на шахрайські дії в інтернеті.

Крім того, 7 із 10 українців переймаються, що їхні родичі чи знайомі можуть повірити шахраям і відреагувати на їхнє повідомлення. Також понад 68% вважають, що не здатні виявити та розпізнати інтернет-злочинців.

Читайте також: Хакінг мізків, або Як урятуватися від віртуальних шахраїв 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter