Українця Февзі Саганджі незаконно етапували з Криму до російської тюрми

Дата: 12 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Незаконно засудженого українського громадянина Февзі Саганджі етапували у в’язницю “Владимирський централ” з виправної колонії у тимчасово окупованому Криму. Там вже відбувають покарання українські політв’язні Олег Приходько та Ескандер Абдулганієв.

Про це повідомила у телеграмі  Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Фото з відкритих джерел

28-річного громадянина України Февзі Саганджі незаконно етаповано з виправної колонії №11 м. Ставрополь (РФ) до ФКУ Тюрьма №2 УФСИН России по Владимирской области (Володимирський централ), де вже відбувають покарання українські політв’язні Олег Приходько та Ескандер Абдулганієв. Переміщення здійснено з метою посилення режиму відбування покарання Февзі за його проукраїнську позицію”, – написала Денісова.

Вона також повідомила, що це етапування тривало впродовж двох місяців. Впродовж всього цього часу Саганджі зазнавав фізичного та психологічного катувань. У тюрмі чоловік не отримує життєво необхідних ліків та жодної медичної допомоги.

Уповноважена нагадала, що Саганджі був безпідставно засуджений у січні 2019 року підконтрольним РФ так званим “Ленінським районним судом міста Сімферополя” до 10 з половиною років ув’язнення, за нібито участь в добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана, який окупаційна влада вважає незаконним збройним формуванням.

Людмила Денісова закликала тимчасово повіреного у справах України у РФ Василя Покотила терміново відвідати Саганджі та перевірити дотримання його прав.

Також вона вимагає від уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової захистити права українців, а саме – сприяти наданню їм необхідної медичної допомоги.

Закликаю міжнародну спільноту об’єднати зусилля та посилити тиск на країну-агресора Росію, щоб якомога швидше повернути додому усіх бранців Кремля та припинити переслідування мирних жителів українського півострова Крим”, – зазначила український Омбудсман.

Нагадаємо, днями кримського політв’язня Ескендера Абдулганієва, засудженого в “красногвардійській справі “Хізб ут-Тахрір”, незаконно етапували у в’язницю “Владимирський централ”.

Транзитом Абдулганієв побував у восьми різних пенітенціарних установах від Волгограда до Пермі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter