Українців з ОРДЛО та Криму, які хочуть вакцинуватися, звільнять від самоізоляції

Дата: 06 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Громадянам України, які мешкають на території ОРДЛО та Криму можна буде в’їхати на підконтрольну територію, для вакцинації від COVID-19, без самоізоляції.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Без самоізоляції будуть пропускатися громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором. Також списки громадян, запрошених пройти вакцинацію, надходитимуть й безпосередньо в КПВВ“, – йдеться у повідомленні.

Прикордонники нагадали, що громадяни України, які підлягають самоізоляції під час слідування на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”. У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетинання лінії розмежування, окрім цього, необхідно мати й поліс страхування.

Нагадаємо, 3-го червня Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) почало запис охочих щепитися проти коронавірусу з тимчасово окупованих територій на Сході України та Криму. 

У відомстві повідомили, що розпочали запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, мова йде й про тих, хто належать до пріоритетних груп – літні громадяни України віком 65 років і старше.

Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 19.

У розмові оператору треба повідомити, з якого ви населеного пункту (уточнивши, що наразі він є тимчасово окупованим), вказати дані та обрати найзручніший пункт щеплення.

Оператор після запису на вакцинацію надішле sms-повідомлення чи е-лист з унікальним ідентифікатором.

Цей ідентифікатор також передадуть до Держприкордонслужби України, щоб громадянина або громадянку безперешкодно пропустили на підконтрольні уряду України території.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter