Українці за кордоном можуть звернутись по юридичну допомогу на гарячу лінію

Дата: 20 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Українці, які опинились за кордоном, можуть безплатно звернутись по допомогу щодо розв’язання юридичних питань на гарячу лінію Данської ради у справах біженців (DRC).

Про це ZMINA повідомили у Данській раді у справах біженців.

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu
 
Оперативно отримати консультацію та пояснити проблеми, пов’язані з перебуванням за кордоном, можна за телефоном +38044 333 42 95. Ваш дзвінок зареєструють автоматично і невдовзі зателефонує спеціаліст для з’ясування потреб.  

“Нам, приміром, телефонують, щоб дізнатись про необхідні документи для перетину кордонів. Також були запити щодо дистанційного розлучення. Зараз актуальними питаннями є отримання атестатів за кордоном, відновлення втрачених документів, компенсації за зруйноване майно, порушення трудових прав тощо”, — розповідає юристка DRC Софія Білянська. 

Данська рада у справах біженців також надає безплатну юридичну підтримку всередині країни внутрішньо переміщеним. Для питань, які не пов’язані з перебуванням за кордоном, можна телефонувати за номерами: 0800 331 913  та +38044 333 42 95. Усі дзвінки безоплатні. 

Нагадаємо, що за даними ООН, від початку повномасштабної війни з України виїхали понад 6,5 мільйона біженців. Цього року у світі кількість людей, вимушених залишити свої домівки внаслідок конфліктів, насильства, порушень прав людини та переслідувань, вперше за історію спостережень перевищила рубіж у 100 мільйонів осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter