Українці з найбільш вразливих верств отримали 4,7 мільярда гривень допомоги від міжнародних партнерів

Дата: 05 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Протягом 2023–2024 років громадяни України з найбільш вразливих категорій населення отримали 4,73 мільярда гривень фінансової підтримки від міжнародних партнерів. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Yasuyoshi Chiba\AFP

У межах спільних проєктів з урядом міжнародні партнери надавали фінансування, а Мінсоцполітики розробляло механізми виплат. 

Серед виплаченого: 

  • гроші для пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, і отримують низькі пенсії та для людей з інвалідністю з дитинства і дітей з інвалідністю, які отримують низьку соціальну допомогу; 
  • грошова підтримка на придбання твердого побутового палива в зимові місяці та субсидії на купівлю дров та вугілля;
  • одноразова грошова допомога малозабезпеченим багатодітним сім’ям і малозабезпеченим сім’ям з дітьми з інвалідністю, які проживають в певних районах Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Донецької областей;
  • одноразова грошова допомога сім’ям з дітьми з Сумщини й Харківщини, які підлягали обов’язковій евакуації; 
  • одноразова грошова допомога постраждалим від російських авіаударів 8 липня 2024 року дітям та членам їхніх родини, які проходили лікування в НДСЛ “Охматдит”. 

В уряді висловили вдячність партнерам за допомогу. 

Нагадаємо, що внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україні 9% родин не мають грошей навіть на їжу, а понад 30% – можуть купити лише харчі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter