Українці, які повернуться з-за кордону, зможуть отримувати виплати для ВПО – Верещук

Дата: 16 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Українці, які тимчасово перебували за кордоном і вирішили повернутися додому, можуть розраховувати на виплати для ВПО від держави.

Про це в ефірі телемарафону поінформувала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Ілюстративне фото

Ми проводили нараду 12 вересня і власне готуємо зміни до постанови №709, які будуть передбачати термін, після якого людям можуть відновити виплати. Зараз це питання обговорюється, але відразу скажу, ми обговорюємо питання 15-30 днів, це той термін, після якого людям відновлять виплати, якщо людина повернулася жити. А також ми маємо ще один напрямок. До прикладу, людина виїхала з Маріуполя відразу у 2022 році у Європу і проживала там, хоче повернутися, і таким людям також будуть нараховувати виплати. Ми хочемо, щоб люди повертались і знали, що можуть тут розраховувати на допомогу від держави“, сказала посадовиця.

За її словами, постанову про відновлення виплат мають ухвалити до кінця вересня.

Верещук також додала, що кількість людей, які втратили виплати ВПО, досить незначна.

За її словами Національна сервісна служба за першу декаду вересня провела 1531 перевірку фактичного місця проживання ВПО, у результаті 80% людей зберегли свої виплати. Тобто лише близько 300 осіб перестануть отримувати відповіді виплати.

Нагадаємо, наприкінці серпня поточного року Верещук заявляла, що результати проведеної верифікації внутрішньо переміщених осіб показали, що майже 180 тисяч громадян помилково отримують виплати як внутрішньо переміщені особи. Частина з них перебуває за кордоном, а деякі зазначаються у реєстрах як померлі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter