Українці у Польщі зможуть отримати електронні посвідки, що дозволять їздити Євросоюзом

Дата: 23 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Влада Польщі видаватиме українським біженцям спеціальні електронні посвідки, вони надаватимуть право на перетин кордонів Євросоюзу з електронним документом Diia.pl.

Про це пише пресслужба уряду Польщі.

Джерело: сайт Diia.pl

Польща повідомила Європейську комісію про електронний документ, доступний для біженців з України — Diia.pl, як про документ, що підтверджує їхнє законне перебування на території Польщі та дозволяє їм подорожувати в межах Європейського Союзу, а також перетинати його зовнішні кордони. Це перша повністю цифрова посвідка на проживання в Європейському Союзі”, – йдеться в повідомленні.

Документ Diia.pl доступний через мобільний додаток mObywat, який можна встановити на мобільні телефони з Android та iOS. Також необхідно мати PESEL – польський аналог українського ідентифікаційного коду.

Крім того, необхідно отримати електронний підпис для створення кабінету. Для цього можна звернутися до одного із територіальних управлінь.

Фактично електронний документ Diia.pl виступає як посвідка на проживання, що використовується разом із дійсним проїзним документом для перетину зовнішнього кордону ЄС. Правила подорожей у Євросоюзі будуть аналогічні безвізовим – можна перебувати там 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Нагадаємо, від початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну з країни виїхали понад 9 мільйонів громадян.

Найбільше людей прийняла Польща. Станом на 11 липня там офіційно зареєстровані 1 221 596 українських біженців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter