Понад 9 мільйонів біженців виїхали за кордон через військове вторгнення РФ в Україну

Дата: 14 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну з країни виїхали понад 9 мільйонів громадян.

Про це із посиланням на дані Верховного комісара з питань біженців ООН повідомляє Reuters.

Фото: Reuters

Зазначається, що загалом з 24 лютого в ООН зареєстрували 9 136 006 перетинів кордону з України.

Найбільше людей прийняла Польща. Станом на 11 липня там офіційно зареєстровані 1 221 596 українських біженців. Далі йдуть Німеччина із 900 тисячами та Чехія 391 тисяча.

Приблизно по 150 тисяч українців знайшли прихисток у Туреччині та Італії. По 80 тисяч біженців залишаються в Молдові, Румунії та Словаччині.

У Росії, за оцінками ООН, станом на 12 липня перебував 1 625 531 біженець з України. Російські ЗМІ з посиланням на силові структури заявляють про більш ніж 2 мільйони людей. Проте з’ясувати точну кількість біженців у РФ неможливо: окупанти не надають даних, як відбувається реєстрація біженців і який статус вони отримують. 

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, проведеного Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, близько двох третин українців, які з початком повномасштабної війни виїхали за кордон, поки не планують повертатися до України.

Більшість опитаних українців кажуть, що хочуть повернутися до України, коли з’явиться така можливість, але 65% поки планують залишатися в тій країні, де опинилися, і 9% – переїхати до іншої.

Головним фактором, який спонукатиме їх повернутися, називають зниження інтенсивності бойових дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter