Україна закупить китайську вакцину від ковіду, яка досі не пройшла всіх випробувань

Дата: 30 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Україна закупить понад 1,9 млн доз вакцини проти Covid-19 у китайської компанії Sinovac Biotech. 

Про це повідомили в Офісі президента.

Фото: Mladen Antonov / AFP / Getty Images

Вакцину Sinovac Biotech, яку вводитимуть безкоштовно, використають для захисту насамперед тих людей, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції в боротьбі з пандемією. У пресслужбі глави держави також підкреслили, що українська влада закуповує саме якісну та перевірену вакцину, яка довела свою ефективність.

Водночас відомо, що звіт про фінальну стадію випробувань китайської вакцини, як повідомляє Reuters, опублікують лише наприкінці січня. Однак компанія Sinovac уже підписала угоди про постачання вакцини з Індонезією, Бразилією, Чилі та Сінгапуром. Першу партію вакцини до України мають поставити протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї, або одним із компетентних органів США, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу.

Нагадаємо, що наприкінці грудня уряд затвердив план імунізації населення від коронавірусу. Згідно з ним, вакцинуватимуть українців у чотири етапи. До 2022 року щеплення від ковіду має отримати 50% населення. 

За прогнозами правозахисників, якщо уряди заможних держав та фармацевтична промисловість терміново не вплинуть на ситуацію з вакцинацією в бідних країнах, то майже 70 з них зможуть щепити від вірусу лише кожного десятого свого громадянина. До переліку цих країн входить і Україна.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter