Україна виплатить мільйон гривень компенсації за загибель чоловіка під час боїв у Широкиному

Дата: 14 Листопада 2019
A+ A- Підписатися
Суд задовольнив позов родини із Широкиного про відшкодування моральних збитків у розмірі 1 млн грн через смерть члена сім’ї під час боїв за село.
 
Про це повідомляють на сайті Східноукраїнського центру громадських ініціатив.
 
 
Чоловік загинув 15 лютого 2015 року в Широкиному внаслідок кульового поранення. Його тіло згодом знайшли на подвір’ї власного дому. Сім’я загиблого вирішила подати в суд, аби стягнути компенсацію з держави. На початку жовтня поточного року Жовтневий районний суд Маріуполя задовольнив позов. Тепер родині загиблого виплатять 500 тисяч гривень за смерть чоловіка та 500 тисяч за смерть батька.  
 
Як відомо, селище Широкине розташоване за 20 км на схід від Маріуполя і має стратегічне значення для оборони міста. Бої там відбувалися з вересня 2014 року до липня 2015-го. 
 
Нагадаємо, у серпні поточного року суд у Житомирській області задовольнив позов до Російської Федерації про відшкодування моральних збитків родині, яка втратила в боях на Донбасі члена сім’ї. У позивній заяві батьки зазначили, що після смерті сина втратили сенс життя та віру в майбутнє, постійно відчувають страждання від втрати рідної людини, що не дає можливості нормально спілкуватися з оточенням, працювати та підтримувати нормальний соціальний спосіб життя. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter