Україна ввела санкції проти російських телеканалів, які окупували українські частоти в Криму

Дата: 20 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Українська наклала чергові санкції на російські телерадіокомпанії, що окупували інформаційний простір Криму. 

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Санкції введені 14 травня президентом України Володимиром Зеленським, який підписав указ №184/2020 “Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів”.

Під дію указу потрапили 39 російських телерадіокомпаній та медіахолдингів через незаконне ефірне мовлення в Криму на захоплених українських частотах.

Сергій Костинський повідомив, що у цілому список складається тепер із 56 медійних компаній. За його словами, це є результатом роботи великої команди Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства інформаційної політики, МінТОТ та громадських організацій у 2017 – 2019 роках.

“Декілька років поспіль наша міжвідомча команда з’ясовувала та верифікувала всі факти щодо участі російських медіа в інформаційній окупації Криму, разом зі Збройними силами РФ. І декілька днів тому чинна влада поставила очікувану фінальну крапку у цьому довготривалому проєкті”, – написав Сергій Костинський. При цьому він зауважив, що наразі не завершена аналогічна робота щодо російських телеканалів, які ведуть мовлення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області. 

“Змінилася влада, відбулися численні структурні та кадрові зміни в державних органах. Водночас потреба в подальшому розширенні санкційного списку залишилася. “Новороссия ТВ”, “Оплот ТВ”, “Казачье радио”, “Радио Республика”, “Радио Новороссия Roks” та інші інструменти російської інформаційної окупації окремих районів Донецької і Луганської областей також мають потрапити під дію українських санкцій”, – додав він, закликавши державні органи завершити цю роботу.

Сергій Костинський подякував державним органам та громадським організаціями, в тому числі Сергію Зайцю, експерту Регіонального центру з прав людини, Дар’ї Свиридовій, яка працювала в Українській Гельсінській спілці з прав людини та Тетяні Печончик, голові правління Центру прав людини ZMINA.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter