Україна внесе в ООН до кінця року оновлені резолюції щодо окупації Криму – Зеленський

Дата: 05 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

До кінця 2021 року Україна внесе на розгляд до Генасамблеї ООН оновлені резолюції щодо ситуації з правами людини та мілітаризації тимчасово окупованого Росією Криму.

Про це під час зустрічі з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Офіс глави держави.

Зеленський розповів, що під час зустрічі в Києві обговорив з ізраїльським колегою ситуацію на Близькому Сході та безпекові виклики, які наразі постали перед Україною через війну на сході країни й тимчасову окупацію Росією українського півострова Крим.

Нагадаємо, Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) оприлюднило звіт, у якому зафіксовано збільшення порушень “тиші” на Донбасі в порівнянні з попереднім періодом, а також зростання кількості жертв серед мирного населення на 51%.

Крім того, Моніторингова місія ООН в Україні констатувала, що в Криму продовжують обмежувати права громадян на зібрання та пікети. Міжнародні спостерігачі задокументували також факти катувань і жорстокого поводження з боку ФСБ та порушення права на справедливий судовий розгляд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter