Україна повернула тіла ще 50 загиблих захисників

Дата: 27 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

27 жовтня, у пʼятницю, на підконтрольну Україні територію вдалося повернути тіла ще 50 полеглих захисників.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Фото: “Свідомі”

“Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну територію тіла 50 загиблих або померлих оборонців України”, – йдеться у повідомленні.

Належне та безпечне перевезення репатрійованих забезпечать Збройні сили України. Тіла передадуть представникам правоохоронних органів і судово-медичним експертам задля організації та проведення слідчих дій і судових експертиз.

Репатріацію полеглих оборонців здійснював Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Вона стала можливою завдяки взаємодії з представництвами структур сектору безпеки й оборони України за сприяння Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Нагадаємо, що під час попереднього обміну тілами загиблих військових, що відбувся 6 жовтня, в Україну повернули 64 полеглих захисників. Їхні тіла передали правоохоронцям та судмедекспертам для встановлення осіб загиблих.

Українська сторона, відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права, передала останки російських комбатантів, загиблих внаслідок збройної агресії проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter