Україна потребує інформаційного “Рамштайну” задля протидії російській пропаганді – Олександр Ткаченко

Дата: 26 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Україні потрібний дієвий інформаційний формат об’єднання із західними партнерами для координації зусиль і спільної протидії російській пропаганді, схожий на формат перемовин міністрів оборони десятків країн світу, що відбуваються на військовій базі “Рамштайн” у Німеччині.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко під час онлайн-конференції, пише Укрінформ.

Олександр Ткаченко. Джерело: galinfo.com.ua

На думку урядовця, Україна має обмежені ресурси, щоб протидіяти Росії в інформаційній сфері, тому робить це через окремі проєкти, водночас Росія збільшує бюджет державних ЗМІ під час війни.

Він звернув увагу на те, що матеріали російських пропагандистів зосереджені на обговоренні й спотворенні ситуації навколо України. У них фігурують теми “русофобії”, сюжети про “Квартал-95” тощо. Загалом весь порядок денний пропагандистів РФ – про війну проти України, сказав Ткаченко.

Міністр наголосив на необхідності знайти ресурси для незалежних ЗМІ та українських медіа, які перебувають під загрозою закриття. В українських медіа відбуваються скорочення, тож ресурси для продовження протистояння на інформаційному фронті “дуже скоротилися за короткий проміжок часу”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, за інформацією європейського Центру дезінформації (Disinformation Situation Center), твіттер та ютуб ігнорують запити України на видалення контенту, який містить російську пропаганду та мову ненависті щодо українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter