Україна планує санкції за релігійну агресію Росії в Криму – Мінреінтеграції

Дата: 28 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Україна запроваджуватиме санкції проти осіб, які переслідують людей в анексованому Криму та на окупованих частинах Донбасу за релігійними ознаками.

Про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко.

Релігія – це зброя для Росії та частина безпеки Росії. Хто вбудовується в систему і підтримує РПЦ, має шанс на виживання. Усі, хто має іншу думку і не підтримує дій окупантів, знищуються. Так було з Українською православною церквою, останній храм якої закрили на Кримському півострові, так переслідуються на тимчасово окупованих територіях представники “Хізб ут-Тахрір”, “Свідків Єгови” та інші”, – сказав він.

Ігор Яременко наголосив, що Росія використовує релігію “як зброю у своїй гібридній війні проти України поряд зі збройною агресією та інформаційною війною”.

“Посилення санкцій є відповіддю на релігійну агресію Росії в Криму і на Донбасі. Вони повинні бути застосовані до тих, хто стоїть за релігійними переслідуваннями”, – вважає заступник міністра.

Нагадаємо, із 16 лютого до 31 липня 2020 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 26 справ проти релігійних організацій або окремих осіб за правопорушення, пов’язані з прозелітизмом і Прозеліти́зм – прагнення навернути якомога більше прихильників (прозелітів) якого-небудь вчення. Палка відданість новоприйнятому вченню, новим переконанням., зокрема проти протестантів, мусульман, месіанських євреїв та кришнаїтів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter