Україна не передаватиме Росії беркутівців, обвинувачених у розстрілі Майдану, – адвокат

Дата: 24 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Україна викреслює зі списку на обмін трьох колишніх бійців батальйону спецпризначення “Беркут”, які перебувають у СІЗО за звинуваченням у розстрілі активістів Євромайдану. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив адвокат ексберкутівців Валентин Рибін.

Дарья Морозова24.12.19Беркут опять пытаются вычеркнуть из списка на обмен!!!!!

Gepostet von Валентин Рыбин am Dienstag, 24. Dezember 2019

Рибін не назвав імен беркутівців, яких викреслили зі списку обміну. Водночас журналісти Громадського, які першими повідомили про занесення колишніх спецпризначенців до обмінних списків, стверджують, що йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна.

Як відомо, 23 грудня Тристороння контактна група домовилася про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року. За словами представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерії Лутковської, наразі сторони уточнюють списки обміну. 

Нагадаємо, що, за даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднані в одну велику “справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter