Україна скликає Радбез ООН через порушення прав людини в Криму

Дата: 03 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Українська делегація в ООН за підтримки країн-партнерів ініціює проведення засідання Ради Безпеки за формулою Арріа і Вид засідань Ради Безпеки ООН, які проводяться за участю широкого кола учасників. Арріа дозволяє отримати більш ґрунтовну інформацію з питань, що належать до сфери компетенції Радбезу ООН, від представників урядів, міжнародних організацій, недержавного сектору тощо. з приводу порушень прав людини в окупованому Криму.

Про це повідомив спікер Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

?#АНОНС #РАДБЕЗ #ООН #КРИМДо шостих роковин російської окупації у п’ятницю, 6 березня, за ініціативи України та її…

Опубліковано Oleg Nikolenko Понеділок, 2 березня 2020 р.

Засідання, яке ініціювали разом з Україною Естонія, США, Німеччина, Франція, Великобританія і Бельгія, відбудеться в п’ятницю, 6 березня, о 10:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом). Під час обговорень українські дипломати планують оприлюднити факти порушень прав людини на півострові, ознайомлять членів Радбезу із заходами, яких вживає керівництво України для захисту населення на окупованих територіях, а також із зусиллями, спрямованими на деокупацію Криму.

Планується, що в засіданні  візьмуть участь постійний представник президента України в Криму, керівництво Меджлісу кримськотатарського народу та представники українських неурядових організацій.

Нагадаємо, що нещодавно представниця США звинуватила Росію в зриві Мінських домовленостей під час засідання Ради Безпеки ООН. Шеріт Норман Шале тоді наголосила, що Росія не виявила готовності виконати свої зобов’язання відповідно до Мінських угод і продовжує озброювати, навчати, керувати та воювати поруч зі своїми маріонетками на Сході України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter