США звинуватили Росію в зриві Мінських угод у Радбезі ООН

Дата: 19 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Представниця США звинуватила Росію в зриві Мінських домовленостей під час засідання Ради Безпеки ООН.

Про це повідомляє Укрінформ.

У своїй заяві в.о. заступника постійного представника США в ООН Шеріт Норман Шале наголосила, що Росія не виявила готовності виконати свої зобов’язання відповідно до Мінських угод і продовжує озброювати, навчати, керувати та воювати поруч зі своїми маріонетками на Сході України.

“Це прямо порушує російські зобов’язання, взяті в Мінських угодах, зокрема щодо встановлення негайного та всеохопного режиму припинення вогню. Зараз, як і тоді (бої за Дебальцеве у 2015 році), очолювані Росією сили продовжують порушувати обіцянки, які дав президент Путін та російські посадовці, і вбивати українців на українській території”, – сказала вона.

18 лютого бойовики атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Золотого. Внаслідок цього загинув один український боєць. Після засідання Ради Безпеки ООН представники Бельгії, Естонії, Франції, Німеччини та Польщі виступили зі спільною заявою на підтримку України через загострення ситуації на Донбасі. Вони наголосили, що Росія підтримує самопроголошені “Л/ДНР”, чим порушує фундаментальні принципи міжнародного права. 

Зі свого боку постійний представник України в ООН Сергій Кислиця зачитав російському постпреду Василю Небензю, вірш російського поета Євгена Євтушенка “Чи хочуть росіяни війни?”.

“Коли ростуть як гриби пам’ятники цьому диктатору та вбивці, автору геноциду українського народу 30-х років, я хочу завершити свій виступ питанням до російського представника: “Так хотят ли русские войны?” – сказав Кислиця. 

«Хотят ли русские войны»

Постпред України в ООН Сергій Кислиця процитував вірша поета Євгена Євтушенка «Хотят ли русские войны», звертаючися до представника Росії Василя Небензі.

Опубліковано UA: Крим Середа, 19 лютого 2020 р.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter