Україна має виплатити двом в’язням компенсацію через погане поводження правоохоронців

Дата: 22 Листопада 2019
A+ A- Підписатися
Україна програла в Європейському суді з прав людини дві справи за позовами колишніх ув’язнених, які скаржилися на порушення умов утримання в СІЗО, неналежне поводження у відділку поліції та неефективне розслідування.
 
Про це повідомляє Укрінформ. 
 

Так, у справі “Смілянська проти України” суд визнав порушення щодо умов тримання в СІЗО, достатності підстав тримання під вартою та ненадання необхідного медичного забезпечення щодо Вікторії Смілянської. Проти жінки ще в лютому 2011 року порушили кримінальне провадження за підозрою в нелегальному придбанні, зберіганні та розповсюдженні наркотиків. Від січня до листопада 2011 року вона перебувала в Харківському СІЗО, але її справу досі продовжує розглядати суд. Жінці присудили 10 тисяч євро компенсації моральних збитків. 

У другій справі суд визнав порушення щодо неналежного поводження з особою у відділку міліції, неефективного розслідування в Україні цього факту, поганих умов тримання у колоніях, а також примусу до зізнання стосовно Миколи Мельника. Чоловік дістав судовий вирок за обвинуваченням в участі в пограбуванні, що сталося в Києві в січні 2007 року, та лише в червні 2018 року звільнився з місць позбавлення волі.

ЄСПЛ зобов’язав Україну виплатити Мельнику 12 тисяч євро за нематеріальні збитки, 2760 євро судових витрат та 30 євро компенсації за поштові відправлення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter