Україна евакуювала із Сектора Гази ще близько 40 своїх громадян

Дата: 09 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

8 грудня із Сектора Гази вдалося евакуювати ще майже 40 громадян України. Дипломати продовжують роботу.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у вечірньому зверненні.

Пункт пропуску Рафах на межі Єгипту і Смуги Гази. Архівне фото

“Наша розвідка, наші дипломати продовжують евакуацію громадян України із Сектора Гази. Весь день сьогодні (8 грудня – Ред.) триває виведення наших людей на безпечну територію. Ще майже 40 громадян України в безпеці”, йдеться у повідомленні.

Президент також подякував Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України, дипломатам і друзям нашої країни в регіоні за організацію евакуації.

Нагадаємо, 8 листопада Україна евакуювала першу групу громадян із Cектора Гази. Тоді до Єгипту вдалося вивезти 43 людини. Через три дні до Єгипту евакуювали ще 11 українців.

А 12 листопада до Кишинева прибули ще 155 людей, яких евакуювали із сектора Гази. Серед них 145 українців, 9 громадян Молдови та один палестинець.

Раніше ZMINA повідомляла, що 7 жовтня близько 6:30 ранку бойовики руху ХАМАС, який контролює Сектор Гази, оголосили про початок операції “Потоп Аль-Акса” проти Ізраїлю. Вони здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю і перейшли кордон у Секторі Гази, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції “Залізні мечі” в Секторі Гази. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter