Українських військових безкоштовно консультуватимуть з питань соцзахисту

Дата: 28 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Військовослужбовцям, що захищають територіальну цілісність держави та беруть участь в антитерористичній операції на сході України, безкоштовно надаватимуть вторинну правову допомогу.

Як повідомляє “Правовий простір“, відповідно до змін, внесених до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” Законом України “Про прокуратуру” від 14 жовтня 2014 року, починаючи з 1 липня 2015 року безоплатна вторинна правова допомога надаватиметься в повному обсязі всім категоріям осіб, які мають на неї право.

На таку допомогу стосовно питань, пов’язаних з їх соціальним захистом, можуть розраховувати ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (учасники бойових дій, інваліди та учасники війни), а також особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною. 

Окрім військовослужбовців, прикордонників, розвідників, працівників СБУ та інших це також працівники підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення у порядку, встановленому законодавством.

Нагадаємо, прес-центр АТО повідомляв, що збройні формування “ЛНР” виконують роль штрафбату для російських кримінальних злочинців. Як розповів один з полонених, в складі його підрозділу близько 70% громадян Росії, що погодилися приїхати на схід України і воювати на боці “ЛНР” для того, щоб скасувати собі тюремні строки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter