Україна має виплачувати бранцям Кремля по 3700 гривень за кожен місяць ув’язнення – законопроект

Дата: 10 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Політв’язні, утримувані в Росії та на окупованих територіях, отримають відшкодування від держави за кожен місяць ув’язнення.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Суслова в ефірі Громадського радіо.

Ірина Суслова

Законопроект передбачає, що за кожен місяць утримання в СІЗО чи у місцях несвободи на окупованій території або на території Росії держава повинна виплатити відшкодування у розмірі однієї мінімальної заробітної плати (3700 грн) після звільнення людям зі статусом політв’язня.

“Багато родичів як можуть допомагають своїм ув’язненим рідним, але, на жаль, через брак коштів не завжди мають таку можливість. Тому хочемо проговорити і цей момент, щоб якусь частину коштів виплачувати до звільнення, аби рідні могли і передачами допомогти, і з’їздити у місце утримання близької людини”, – пояснила депутатка.

Ірина Суслова зауважує, що сума виплат буде однаковою для всіх ув’язнених. Також депутатка повідомила, що автори законопроекту планують внести в документ суттєві зміни, зокрема уточнити, як саме СБУ визначатиме, кого вважати політичним в’язнем.

Як відомо, 29 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо правого статусу незаконно утримуваних у вязницях окупованих територій Донецької та Луганської областей і Російської Федерації. Документ передбачає, що СБУ має право визначати правовий статус незаконно утримуваних осіб на тимчасово окупованих територіях України та за її межами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter