Українські ветерани здобули шість медалей у перший день Ігор Нескорених

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У перший день Ігор Нескорених, які цього року відбуваються в німецькому Дюссельдорфі, українська збірна виборола шість медалей, серед яких одне “золото”,  три срібні та дві бронзові медалі. 

Про це розповідають на офіційній сторінці української збірної. 

Олександр Маковей, Володимир Гера та Микола Заріцький

Цього року українська збірна на Іграх Нескорених є найбільшою за час існування змагань – 25 спортсменів та спортсменок з-поміж військовослужбовців та ветеранів. 

У перший день відбулися змагання в легкій атлетиці, паверліфтингу й розіграли стартові матчі з регбі на візках. 

Золоту медаль отримав за штовхання ядра в категорії IF8 капітан української збірної Олександр Маковей

Три срібні медалі за штовхання ядра в категорії IF7, метання диска в категорії IF1 та в паверліфтингу в категорії IP6 вибороли Володимир Гера, Микола Заріцький та Максим Зубов.

Максим Зубов, Вадим Мазніченко та Володимир Товкис

Ще дві бронзові медалі отримали за штовхання ядра в категорії IF6 та метання диска в категорії IF2 Вадим Мазніченко та Володимир Товкис

Перші Ігри Нескорених відбулись у 2014-му в Лондоні, а започаткував їх британський принц Гарі, який сам має військове звання корнет та був в Афганістані. Ветеранський спорт є одним із засобів психосоціальної адаптації ветеранів війни.

Українські військові та ветерани дебютували на Іграх 2017-го.  

Нагадаємо, що британський ветеран Харі Будда Магара, який в Афганістані втратив обидві ноги, нещодавно піднявся на Еверест. Своє сходження він присвятив, “людям з інвалідністю… жертвам війни й вцілілим, а також тим, хто потребує свободи та миру”. 

Фотографія обкладинки: Invictus Games Team Ukraine

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter