Українська влада не відшкодовує кошти на адвокатів кримським політв’язням – правозахисниця

Дата: 13 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Україна досі не проводить відшкодування вартості послуг з надання правової допомоги для захисту прав в’язнів Кремля, яких тримають у Криму.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Правозахисниця зазначає, що такий порядок передбачений постановою Кабміну України від 18 квітня 2018 року № 328.

“У цьому напрямку жодних виплат немає, тому що не створена комісія, яка ухвалюватиме такі рішення. Тепер ще проблема в тому, що два міністерства не надають до складу комісії своїх представників. Згідно з постановою (№328), “до складу комісії включаються представники Мін’юсту, Мінфіну, Мінсоцполітики, МВС і СБУ (за згодою)”. Але Мінфін відмовився надавати свого представника, а МВС ігнорує цей пункт і теж нікого не надає”, – повідомила Ольга Скрипник.

Під час четвертої частини сесії ПАРЄ в жовтні 2018 року парламентська делегація України має намір зустрітися з Дунею Міятович для обміну інформацією та обговорення розвитку співробітництва в рамках мандата комісара РЄ з прав людини.

Напередодні Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію з вимогою звільнити українських в’язнів у Росії і на непідконтрольних Україні територіях.

14 червня Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних бранців, які були незаконно затримані, заарештовані і поміщені у в’язницю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter