Українська прокуратура Криму хоче вручити підозру обвинувачу Умерова

Дата: 22 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Українська прокуратура по АР Крим підготувала підозру прокурору-окупанту, який висуває обвинувачення заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.

Про це заявив керівник кримської прокуратури Гюндуз Мамедов, пише УП.

“Ми поки що не можемо сказати, хто це, але проект підозри уже готовий. Це наш колишній колега”, – зазначив він.

Нагадаємо, наприкінці червня у справі проти Умерова з’явився новий прокурор Олена Артеменко. Вона замінили іншого обвинувача – Олега Сардинова.

У квітні 2016 року російська влада на півострові заборонила діяльність Меджлісу як “екстремістську організацію”. Через місяць після цього ФСБ Росії звинуватила Ільмі Умерова в посяганні на територіальну цілісність Росії через телеінтерв’ю. У ньому заступник голови Меджлісу сказав, що Крим – це не Росія, і окуповану територію повинні повернути Україні.

11 серпня 2016 року Ільмі Умерову під час розгляду “судом” в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало погано. Лікарі госпіталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії “Київський райсуд” Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. У психіатричну лікарню його перевезли 18 серпня.

7 вересня 2016 року Ільмі Умеров вийшов з клініки. 30 грудня 2016 року стало відомо, що російська окупаційна влада внесла Ільмі Умерова в список “екстремістів” і блокує його фінансові операції в Криму. 

В підконтрольній Кремлю прокуратурі Криму заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову 21 березня вручили обвинувальний висновок по кримінальній справі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter