Україні не вдається обміняти важкопораненого із полону “ДНР” – Геращенко

Дата: 08 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Бойовики заблокували операцію з обміну важкопораненого Володимира Ж.

Операція із визволення людини з ампутованими кінцівками мала відбутися 3 тижні тому, однак зірвалась, повідомила у facebook уповноважена Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

“Бойовики заблокували операцію , ще й виклали відео замордованоі до півсмерті людини на своіх ” телеканалах”… Цю історію, як і інші приклади знущань і катувань ми знову піднімали на гуманітарній підгрупі, а до цього – з ОБСЄ і МККК”, – йдеться у повідомленні. 

Вона також наголосила, що Місія Червоного Хреста жодного разу не потрапила в місця утримання заручників у “ДНР” та РФ.

За її даними, нині в СБУ є список зі 140 українських полонених на території “ДНР” і “ЛНР” (військові та цивільні), однак точне місцезнаходження відоме лише у приблизно 50 випадків.

“З 50 заручників як мінімум половина мають хвороби і важкий психологічний стан, складні діагнози, серед них є жінки і цивільні особи”, – наголосила Геращенко.

За її словами, незаконні збройні формування продовжують шантажувати Київ амністією, вимагаючи зняття обвинувачень в обмін на заручників.

Нагадаємо, раніше Центр інформації про права людини повідомляв, що закатований чоловік на камеру зізнався бойовикам “ЛНР” у диверсіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter