Україна в Гаазі: кількість пострілів доводить, що зброю постачає Росія

Дата: 06 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Офіційний представник України на слуханнях у Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль просить суд застосувати тимчасові заходи проти Росії, до вирішення справи по суті.

Про це вона заявила у виступі на засіданні Міжнародного суду ООН в Гаазі, передає Європейська правда.

Олена Зеркаль, зокрема, наголосила, що кількість пострілів, що лунають на сході України, підтверджує, що інша сторона постачає зброю для бойовиків.

“Кількість здійснених пострілів лише в Авдіївці за останні тижні сягнула майже 50 тисяч одиниць. Ця кількість боєприпасів еквівалентна 80 заповненим вантажним вагонам. В той самий час офіційний представник президента РФ публічно висловлює надію, що у бойовиків на Сході України не закінчаться боєприпаси. Чи може лишатися якийсь сумнів у тому, хто постачає це озброєння? Ні. Це робить Російська Федерація”, – заявила, зокрема, вона.

Олена Зеркаль підкреслила, що в даній ситуації Україна розраховує на застосування Міжнародним судом тимчасових заходів, одним з яких є пряма заборона Росії на подальшу підтримку проросійських бойовиків.

Нагадаємо, 6 березня в Міжнародному суді ООН в Гаазі розпочинаються судові слухання за позовом України проти Російської Федерації.

Процес стосується порушення Росією положень Конвенцій ООН про боротьбу з фінансуванням тероризму і про ліквідацію усіх форм расової дискримінації. Матеріали були подані до суду Україною 16 січня 2017 року.

Слухання пройдуть з 6 до 9 березня у відкритому режимі в Палаці миру. Слухання розпочнуться сьогодні об 11.00 із заслуховування української сторони. 7 березня слово буде надано представнику Росії.

Українську делегацію на слуханнях у Гаазі, де працює цей найвищий судовий орган у системі ООН, очолила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter