Україна перекрила повітряний кордон з Росією на Донбасі

Дата: 27 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Україна тимчасово закрила повітряні пункти пропуску через державний кордон і пункт контролю у Луганській і Донецькій областях.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України №50-р від 21 січня 2015 року, пише “Інтерфакс Україна“.

Згідно з ним, закрито повітряні міжнародні цілодобові пасажирсько-вантажні пункти пропуску Донецьк і Луганськ, а також залізничний міжнародний цілодобовий пункт контролю Іловайськ у Донецькій області.

Адміністрації Державної прикордонної служби після усунення обставин, які призвели до тимчасового закриття пунктів пропуску і пункту контролю, доручено внести на розгляд Кабміну пропозиції щодо відновлення діяльності пунктів.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України, за останню добу з 26 на 27 січня під час бойових дій на Сході України знищено один літак Л-39, два літаки АН-2, один ЯК-52, два літаки ЯК-50 і чотири вертольоти МІ-24 супротивника.

В липні 2014 року після аварії літака “Малайзійських авіаліній” Державна авіаційна служба України у Донецькій області закрила для польотів повітряний простір над Донецькою, Луганською і частиною Харківської області.

Нагадаємо, експерти Кримьскої польової місії з прав людини зазначають, що рішення щодо скасування пасажирських автобусних і залізничних перевезень на територію Криму, що було ухвалене українською владою 26 грудня, суттєво порушує права людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter