Україна направила в РФ повторний запит про екстрадицію Клиха і Карпюка

Дата: 09 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції України направило колегам з Росії запит для з’ясування причин відсутності відповіді російської сторони на запит про екстрадицію ув’язнених українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка.

Про це перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова повідомила в ефірі 112 каналу, передає Українська правда.

“Від нас уже пішов повторний запит для того, щоб дізнатися, чому російська сторона не відповідає (на перший запит про екстрадицію)”, – сказала вона.

Севостьянова зазначила, що всього Росії щодо екстрадиції українських політв’язнів було направлено близько десяти запитів.

“На сьогоднішній день близько 10 (запитів). Ми і по Савченко починали цей процес, але, на щастя, процедура відбувалася на дипломатичному рівні, за участю президента, це вирішило питання швидше. Тому що РФ вибірково підходить до того, які норми виконувати”, – сказала вона.

“Процес триває, коли ми будемо розуміти, що ми близькі до повернення цих людей, будемо сподіватися на те, що це буде скоро. Поки можемо лише сподіватися на взаємний діалог, і це скоріше політико-правовий механізм, ніж Конвенція з повернення для відбування покарання”, – зазначила перший заступник міністра.

Як відомо, в травні 2016 року Станіслав Клих і Микола Карпюк були засуджені Верховним судом Чечні на 20 і 22,5 року ув’язнення відповідно. Українці не визнають провини, заявляють, що ніколи не були в Чечні, були захоплені російськими силовиками незаконно і піддалися тортурам під час слідства.

У червні міністерство юстиції України направило в Російську Федерацію запити на видачу громадян України Станіслава Клиха і Миколи Карпюка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter