Україна готова помилувати двох росіян в обмін на українських військових

Дата: 23 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Україна готова помилувати двох засуджених громадян Росії в обмін на українських військових, яких понад три роки утримують бойовики на Донбасі.

Про це заявила віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, під час переговорів у білоруській столиці українська сторона зробила цю пропозицію представникам Росії.

“Готові передати двох засуджених росіян консулам РФ в обмін на наших військових, які довгі роки утримуються на окупованих РФ територіях Донбасу. Українська сторона вважає однаковим пріоритетом важливість звільнення політв’язнів Кремля в РФ і заручників на окупованих Кремлем територіях Донбасу”, – пише Геращенко.

Вона зазначила, що йдеться про двох росіян, які мають проблеми зі здоров’ям.

Як повідомлялося раніше, російська сторона та, зокрема, російська Омбудсман Тетяна Москалькова відмовилися обговорити пропозицію Києва обміняти 36 ув’язнених в Україні росіян на українських політв’язнів. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова декілька разів повідомляла, що російські ув’язнені в Україні просять обміняти їх на громадян України та перевести до Росії.

Станом на кінець січня в СБУ повідомляли, що в заручниках на непідконтрольних українському уряду територіях Донбасу перебувають 108 людей, 402 людини вважалися зниклими безвісти. Крім того, за даними правозахисників, на території Росії й окупованого нею Криму перебувають 70 українських політв’язнів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter