УГСПЛ заявила про погрози координатору її юридичної приймальні на Донеччині

Дата: 25 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Українська Гельсінська спілка з прав людини заявила 25 березня про погрози координатору її регіональної юридичної приймальні у Торецьку на Донеччині Володимирові Єльцю, який одночасно є профспілковим активістом. 

Володимир Єлець (фото УГСПЛ)

За даними УГСПЛ, видобувні роботи у «Шахті імені Матрони Московської» припинилися у грудні минулого року, а у березні цього року роботи відновили, але без необхідних дозвільних документів.

«Щоб зупинити незаконний видобуток вугілля, 10 березня профспілка влаштувала акцію протесту. Деякі гірники прийшли, щоб офіційно звільнитись – без цього вони не можуть влаштуватись на нову роботу. Вони прорвались до адміністративної будівлі шахти, але зі службою безпеки відбулись сутички. А начальник служби безпеки Юрій Гнатюк притис Володимира біля дверей та погрожував», – йдеться у повідомленні на сайті УГСПЛ.

Після цього, як зазначають правозахисники, Володимир Єлець помітив стеження за собою і дізнався, що «про нього розпитують».

11 березня Єлець записав відеозвернення, у якому розповів про інцидент і заявив, що якщо з ним щось трапиться, він пов’язуватиме це саме з вищезгаданими погрозами. Після цього, як повідомляється, стеження припинилось, і роботи з видобутку вугілля на шахті наразі не ведуться. 

Угрозы правозащитнику.#ОфісОмбудсманаУкраїни #УГСПЛ #ПавелЛисянский #СБУ #ВосточнаяПравозащтнаяГруппа #UAДонбасс #ПавлоКириленко #безпека #РадіоСвобода #Вчасно #ICTV

Опубліковано Volodymyr Yelets Середа, 11 березня 2020 р.

За даними УГСПЛ, це вже не перший випадок, коли через свою активну громадську діяльність Володимир Єлець наражається на небезпеку: 2017 року невідомі спалили його волонтерський бус, слідство у цій справі досі триває. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter