Угорщина буде боротися в Суді ЄС за захист закону проти теми ЛГБТ в закладах освіти

Дата: 09 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерка юстиції Угорщини Юдіт Варга заявила, що Будапешт буде боротися в Суді ЄС, щоб захистити закон про освіту, який, на думку Єврокомісії, дискримінує людей за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. 

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на “Reuters”.

ЛГБТ-прайд у Будапешті, 2022. Фото: Deutsche Welle

Юдіт Варга подала зустрічний позов до Суду ЄС, аргументуючи це тим, що уряд дотримуватиметься позиції, що освіта – це справа національних урядів.

Відомо, що у 2021 році парламент, у якому домінує партія премʼєр-міністра Віктора Орбана “Фідес”, ухвалив закон, що забороняє використання в школах матеріалів, які розглядаються як такі, що “пропагують гомосексуальність і гендерні зміни”. 

Насправді закон забороняє обговорювати й поширювати в школах та серед дітей до 18 років інформацію на теми гомосексуальності чи зміни гендеру. Також заборонені всі види реклами, в яких присутні гомосексуальні або трансгендерні люди. 

Уряд Угорщини заявив, що закон спрямований на захист дітей, а не проти ЛГБТ-спільноти.

“Так само як ми це робили до цього часу, ми будемо стояти стіною, якщо йдеться про захист наших дітей”, – зазначила Варга, додавши, що уряд вживатиме подальших заходів для цього. 

Про які саме заходи йдеться, вона не уточнила. 

Нагадаємо, що у липні 2022 року Європейська комісія вирішила подати до суду на Угорщину. Один з позовів стосувався раніше згаданого закону проти ЛГБТ, другий – відмови продовжити ліцензію для мовника Klubradio, який критикує нинішню владу країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter