Учні вченого і релігієзнавця Ігоря Козловського оголосили збір коштів для встановлення йому памʼятника у Києві

Дата: 07 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Учні українського вченого з Донецька Ігоря Козловського, який помер у ніч на 6 вересня, створили ініціативну групу “Совість Нації”. Вони прагнуть назвати вулицю на честь релігієзнавця, який майже 2 роки перебував у полоні бойовиків так званої “ДНР”, та встановити йому памʼятник у столиці.

Про це повідомив один з учнів Козловського Сергій Шевченко.

Фото: Ігор Козловський

“Ми, учні Ігоря Анатолійовича Козловського, створили сьогодні ініціативну групу “Совість Нації”, щоб вшанувати памʼять видатного вченого, патріота, громадського діяча. Наша мета – встановити в Києві пам’ятник і назвати вулицю на честь Ігоря Анатолійовича Козловського”, – йдеться у повідомленні.

Учасники групи оголосили збір коштів у Монобанку, номер карти банки 5375 4112 0894 7312.

“Наші дії узгоджені з сином і племінником Козловського, та найближчими його друзями”, – зауважили ініціатори збору.

Як відомо, Козловський був кандидатом історичних наук, очолював Центр релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин у Донецьку. Свого часу керував управлінням у справах релігій Донецької ОДА. Викладав на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету. 

Він написав більш ніж 50 наукових публікацій, підтримував тісні стосунки з духовними діячами, був учасником міжнародних конференцій та зустрічей, зокрема з Папою Іоаном Павлом II, главою РПЦ Олексієм II, патріархом Константинопольським Варфоломієм II.

Нагадаємо, що у січні 2016 року 62-річного Ігоря Козловського, який залишився в окупованому Донецьку доглядати за сином, викрали

Російські бойовики затримали його через день після вибуху біля пам’ятника Леніну в Донецьку, який стався в ніч на 27 січня 2016 року. Йому закидали незаконне зберігання вибухових речовин, втім, обвинувачення кілька разів змінювалися.

На думку родичів, релігієзнавець міг привернути до себе увагу бойовиків участю в міжконфесійному молитовному марафоні “За єдність і мир в Україні”, який проходив ще у 2014-му. Там Козловський виходив з українським прапором. 

У березні 2017-го Козловського внесли до списків на обмін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter