Учні однієї з англійських шкіл влаштували протести через заборону дівчатам носити спідниці

Дата: 27 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Минулого тижня учні середньої школи Warriner School у Банбері, графство Оксон, відмовилися відвідувати заняття внаслідок протесту проти запровадження гендерно нейтральної шкільної форми. Через це керівництво навчального закладу викликало поліцію та закрило школу на деякий період.

Про це повідомляє видання “Wonderzine Україна” з посиланням на The Telegraph. 

Ілюстративне зображення. Фото: Duke Education Limited

Так, напередодні батьків попередили, що з вересня всі дівчата мають носити чорні штани чи шорти до колін. 

Лотті Кіз, помічниця директора школи, сказала, що дівчата, які “закочують спідниці до невідповідної довжини”, нібито “надсилають неправильний соціальний сигнал своїм вибором стилю”.

У відповідь на це учні та учениці навчального закладу вийшли на протест на шкільному подвір’ї, а дівчата скандували: “Ми хочемо спідниці!” Батьки також звинуватили вчителів школи в тому, що вони “карають дівчаток за те, що вони хочуть бути дівчатками”.

Один з батьків сказав: “Дівчатам дають зрозуміти, що вони винні в тому, як вони одягаються. Вони дізнаються, як це – бути звинуваченою через свою зовнішність”.

Керівництво школи викликало поліцію, а згодом електронною поштою батьків учнів попередили, що за порадою поліції та через побоювання щодо безпеки шкільної спільноти” школа зачиняється на певний час. 

Після цього директорка школи Аннабель Кей заявила, що вислухала учнів та має намір надалі обговорювати політику щодо уніформи та інші майбутні зміни політики як з батьками, так і з учнями в конструктивній та позитивній манері. 

“Ми недооцінили силу почуттів з цього питання та визнаємо, що ми належним чином не провзаємодіяли з усіма батьками та учнями й не консультувалися з ними. За це просимо вибачення. Нашим наміром було і залишається бути інклюзивними, підтримувати та розширювати права та можливості всіх наших учнів рівною мірою та з повагою”, – наголосила вона. 

Відомо, що наприкінці січня в школах Корнуолла, Лінкольншира та Йоркшира також були учнівські протести. Причиною стало те, що школи замикають туалети або обмежують доступ до них під час уроків.

Нагадаємо, що торік у США, в штаті Флорида, адміністрацію однієї із середніх шкіл розкритикували за редагування фотографій учениць для випускного альбому. Школяркам на фото змінили елементи одягу, які не відповідали кодексу поведінки шкільного округу. Деякі з цих редагувань спричинили цькування цих дівчат та емоційний стрес для них, адже їхні фотографії були так погано відфотошоплені, що стали мемами в Snapchat. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter