У США адміністрація школи відкоригувала фотографії учениць, бо вони виглядали “непристойно”

Дата: 26 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У США в штаті Флорида адміністрацію однієї із середніх шкіл розкритикували за редагування фотографій учениць для випускного альбому. Школяркам на фото змінили елементи одягу, які не відповідали кодексу поведінки шкільного округу.

Про це повідомляє News4Jax.

Фото: Twitter / JoeMcLeanNews

Рішення змінити елементи на 80 фотографіях ухвалила вчителька Енн Ірвін, яка відповідала за створення випускного альбому в середній школі Bartram Trail, де навчається 2,5 тисячі дітей. На її думку, деякі фото порушували норми Кодексу поведінки шкільного округу Сент-Джонс. У розділі для дівчат у ньому йдеться, наприклад, про заборону носити макіяж, топи, а також сорочки, які не прикривають плечі. 

“…Вони мають бути скромними, невідвертими та не відволікати”, – йдеться в описі зовнішнього вигляду. 

Адміністрація закладу наголошує, що на сайті установи міститься попередження про те, що фотографії учнів можуть редагувати, якщо ті не відповідають дрес-коду.

Фото: Twitter/JoeMcLeanNews

“На моїх грудях чорна коробка, а кардиган наче перемістили – це виглядає по-справжньому незграбно. Мені стало трохи незручно, що це саме те, що вони помітили, переглядаючи наші фотографії”, – описує свої враження школярка на ім’я Райлі О’Кіф.

Дівчина вважала, що її вбрання не суперечить політиці школи, оскільки до неї ніколи не зверталися з приводу цього. Школярка не вперше привертає увагу до проблеми дотримання дрес-коду в школі. На початку поточного року в цьому ж закладі декілька десятків школярів отримали догани за порушення норм усього за один день, а деякі дівчата розповідали, що їм доводилося розстібнути светри та куртки перед викладачами та іншими учнями.

У відповідь на це О’Кіф створила петицію із закликом змінити правила. Під нею наразі стоїть понад 5 тисяч підписів. 

Фото: Twitter / JoeMcLeanNews

“Деякі з цих редагувань спричинили цькування цих дівчат та емоційний стрес для них, адже їхні фотографії були так погано відфотошоплені, що тепер вони стали мемами в Snapchat, і це жахливо”,розповідає мати Райлі Стефані Фабр.

Адміністрація школи Bartram Trail запропонувала повернути всім батькам, яких не влаштовують світлини, по 100 доларів, що вони заплатили за альбом. Останніми роками, як зазначають медіа, дрес-коди в американських школах критикують за те, що вони соромлять молодих жінок і дівчат за їхнє тіло.

Нагадаємо, що вже майже два роки минуло відтоді, коли в Україні скасували указ від 1996-го, яким шкільна форма для учнів закладів загальної середньої освіти була обов’язковою. Водночас досі деякі освітяни дозволяють собі критикувати школярів за їхній зовнішній вигляд та навіть цькувати дітей. Нещодавно за це на Львівщині оштрафували директорку школи. 

Фотографія обкладинки: washingtonexaminer.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter