Учасники одиночних пікетів у Криму звернулися до ЄСПЛ

Дата: 28 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Учасники серії одиночних пікетів, які пройшли на півострові в жовтні 2017 року проти репресій силовиків щодо кримських татар, подали скарги до Європейського суду з прав людини у зв’язку з призначеними їм штрафами за адміністративною статтею про порушення встановленого порядку пікетування.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на кримську юристку Ельвіну Семедляєву.

“Будемо сподіватися, що ЄСПЛ визнає всі дії російської влади незаконними і зобов’яже виплатити компенсацію цим пікетувальникам”, – сказала Семедляєва.

За словами юристки, касаційні скарги також спрямовані до Верховного суду Росії з проханням скасувати всі судові рішення і визнати незаконними протоколи про адміністративні порушення. “Очікування рішення від Верховного суду менші, ніж від ЄСПЛ, але ми все ж будемо сподіватися на позитивний результат”, – підсумувала Семедляєва.

14 жовтня 2017 року на півострові відбулася серія одиночних пікетів проти репресій силовиків щодо кримських татар, мусульман. Пізніше учасників цих пікетів оштрафували російські суди.

Об’єднання “Кримська солідарність” 31 липня 2017 року оголосило про початок збору коштів під назвою “Кримський марафон” на підтримку політичних в’язнів і громадських активістів у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter