Учасник Євромайдану допоміг “Беркуту” втекти з Києва – Луценко

Дата: 24 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Людина, яка допомогла “беркутівцям” втекти із Києва і втопила їхню зброю, брала участь в акціях протесту на Майдані взимку 2014 року.

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю “112 каналу”.

“За допомогою контррозвідки Міністерства оборони ми знайшли зброю “чорної сотні”, в тому числі й снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна під час страшних кадрів стрілянини з Жовтневого палацу по Майдану. Ми знайшли її разом з великою кількістю автоматів в одному з київських озер. Вони були розрізані і втоплені одною групою, керівник якої вже проходить по слідству”, – заявив він.

“На жаль, це особа, яка, за нашою версією, за вказівкою Захарченка вивела “чорну сотню” з Києва, знищила зброю і втопила її, хоча сам він був разом з нами на Майдані”, – додав він.

Юрій Луценко також повідомив, що справи 19 “беркутівців”, яких підозрюють у причетності до розстрілів на Майдані взимку 2014 року, передані до суду. Шестеро із них знаходяться під вартою. Ще 13 осіб перебувають на стадії досудового слідства, 5 із них – під вартою. Їхні справи планують передати до суду до кінця осені.

Генпрокурор також додав, що ще 36 людей знаходяться у розшуку. Їх засудять заочно. 

Раніше повідомлялось, що Генпрокуратура встановила особу людини, яка сприяла втечі більшості “беркутівців” після Революції гідності.

Нагадаємо, за даними міністерств охорони здоров’я, внутрішніх справ та волонтерів, 106 людей були вбиті під час Євромайдану у Києві взимку 2013-2014 років. Понад тисяча активістів отримали поранення. 19 працівників правоохоронних органів загинули.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter