У Зе-команді обіцяють підготувати голосування онлайн до наступних президентських виборів

Дата: 05 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Команда президента Володимира Зеленського працює над проектом, який має дозволити українцям голосувати онлайн на виборах.

Про це в інтерв’ю Лига.net заявив радник президента, 6-й номер в списку “Слуги народу” Михайло Федоров.

“У нас вже зараз є проект The Vote (голосування – ред.)”, – сказав він.

Він повідомив, що на першому етапі платформу будуть використовувати для опитувань. Завдяки ній президент, прем’єр та інші службовці дізнаватимуться про реальну думку жителів країни.

Громадян планують ідентифікувати через Mobile ID, електронний підпис та Bank ID.

Федоров переконаний, що голосувати онлайн на виборах українці зможуть вже в 2024 році.

“Точно на наступних президентських виборах. Але я буду робити все, щоб, можливо, пілотно, можливо, повноцінно були і місцеві вибори. Це складне технічне завдання, в якому найголовнішим є забезпечення конфіденційності, цілісності та анонімності голосування”, – розповів він і додав, що для цього потрібно “підготуватися інфраструктурно, з кібербезпеки, а також ментально”.

“До президентських точно повинні встигнути. А опитування – можливість привчити людей все це використовувати”, – прокоментував Михайло Федоров.

11 липня Михайло Федоров запропонував запровадити в Україні систему цифрової ідентифікації громадян. Ця система разом із розвитком альтернативних BankID та MobileID дозволить змінити “паперову” систему та є ключовим елементом програм “Держава у смартфоні” та “Цифрова економіка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter